Nye bilder

Så snårt som bare det!

“Så snårt som bare det!” er en samling artikler og petiter med særdeles muntert tilsnitt, men også med dypere innhold. Boken er en fortsettelse av Parsifals to tidligere bøker som er solgt i mer enn 4000 eksemplarer i Telemark. Bokens eminente illustrasjoner er utført av hovedtegneren i Hufvudstadsbladet i Helsingfors, Wilfred Hildonen. En bok til å bli glad av.

Boken kan kjøpes her

Mitt kjære Porsgrunn, bok nr. 18

Dette er bok nr. 18 i serien “Mitt kjære Porsgrunn”. Forfatterne forteller om det å vende hjem til Porsgrunn etter mange forskjellige slags oppdrag og reiser rundt om i verden. Vi blir med til Sydpolen, til selvmordbombere i Pakistan, til jordskjelvkatastrofer og mange slags oppdrag rundt om. Andre kommer stadig hjem etter oppdrag eller som sjøfolk. Det er blitt en festlig, men samtidig litt annerledes bok i serien. Illustrasjoner ved Wilfred Hildonen.

Mitt kjære Sandefjord, bok nr. 10

Denne festlige boken har en lang rekke beretninger fra Sandefjord som hvalfangst- og sjøfartsby med aktiviteter både til havs og på land. En viktig bok til forståelse av Sandefjords historie. Boken er nr. 10 i serien “Mitt kjære Sandefjord” og er redigert av Per Ramberg og Unni Wiig Fensgård.

Mitt kjære Larvik, bok nr. 7

Med Ingvar Ambjørnsen i spissen tar forfatterne oss i denne boken med tilbake til det Larvik som eksisterte da de var barn og unge. Dagfinn W. Ellefsen har redigert denne festlige boken som er nr. 7 i serien “Mitt kjære Larvik”. Den som har sitt hjerte i Larvik, vil frydes ved beretningene, men boken vil sikkert også glede andre med sin frodige lokalkoloritt.

Andvik maler Jomfruland

Jomfruland er en av Norges mest særpregede øyer, flat, langstrakt og med et vidunderlig lys som

Blant årets utgivelser...

Bestill på nett: eller se i bokhandelen.www.norgesforlaget.no

Er du fra Porsgrunn?

Da må du få med deg denne:

Du kan bestille her

Skumringslitteratur

Kari Vilde Risvand har skrevet en sjelden bok, en bok som engasjerer uten store utropstegn.

“Pulver” er en vakker bok, et stykke prosa med poetiske undertoner. Det er en stillferdig bok, men likevel med en kraft som danner ettertanker. Dette er prosadiktning i ordets rette betydning. I gamle dager snakket man om skumringslitteratur og mente med det litteratur som man burde lese i stillhet og alene. “Pulver” er en bok som drysser vakkert ned i den som liker å se opp fra teksten i ettertenksomhet.

Noe spennende å lese på?

Under krigen ble det dannet en etterretningsorganisasjon med navn 830S. Den opererte primært i Oslo og over store deler av Østlandet. Svært mange av medlemmene var kvinner som gjorde en fenomenal innsats. Man avlyttet telefonene til Gestapo, statspolitiet, NS og andre sentrale krigsaktører, og takket være avlyttingen ble hundrevis av mennesker reddet fra arrestasjon og tortur. Men tapene var også betydelige. Organisasjonens medlemmer avla strenge taushetsløfter, og derfor har det vært nesten umulig å få opplysninger om 830S. Men forfatteren har fått frem det meste etter nesten 15 års arbeid med stoffet.

Dette er en høyst usedvanlig beretning fra krigen i Norge. Johansen forteller om den 18 år gamle tyskeren som vervet seg til tysk marine blant annet for å slippe å bli sendt til Østfronten. Han kom til Norge som marinesoldat og var her til langt uti 1946 da han var blant de siste soldatene som ble sendt hjem. Under oppholdet forelsket han seg i en norsk pike som han fikk en sønn med. Denne sønnen er det som har skrevet boken etter at han i 1989 via Røde Kors fikk kontakt med sin far som hadde rømt fra Øst-Tyskland. Det ble et vellykket gjensyn. En spennende, men også sjarmerende og hjertevarmende bok!

Om motstandsbevegelsens behandling av jøder under 2. verdenskrig

Oppsiktsvekkende lesning!

Bunaden fra Vest-Telemark gjennom 200 år.

For nokre år sidan gav forlaget ut denne boka av Magnhild Gaastjønn som blei særs godt mottatt av dei mange interesserte. Det tok ikkje lange tida før ho var utselt både i forlag og hjå bokhandlarane. Ho er no trykt oppatt til glede for dei mange som er interesserte i kulturen rundt gamle klesdrakter. Få –om nokre andre- kan meir om dei gamle (og nye) draktene enn forfattaren som har arbeid med dette stoffet gjennom heile livet. Ho viser gjennom utvalet av bilete kor rik tradisjonen er og alle dei måtene folk har nærma seg denne tradisjonen på når dei laga drakter til so vel kvardag som fest. Gaastjønns bok er vorte eit standardverk til glede for dei mange med vørnad for og glede over nokre av det beste i tradisjonen frå Vest-Telemark.

Leif`n - Norges mest berømte katt?

Norgesforlaget har bøkene til Kjell Bohlin om Leif`n.

Er du fra Larvik?

Norgesforlaget

har bøker fra Larvik i sin by-serie.

Sentrale krigsbøker

Se mer hos Norgesforlaget

Norges største verk om alkohol, nå kun 348,-

Ført i pennen av Tor Bruun og Jahn Otto Johansen, med illustrasjoner av Wilfred Hildonen

Er du fra Porsgrunn?

Norgesforlaget har en rekke lokalhistoriske bøker fra Porsgrunn.

Norgesforlaget

Følges av 5 medlemmer.

Norgesforlaget er et kulturforlag som formidler historie, folkeminne og lokalhistorie fra flere kanter av landet. En rekke av bøkene er gitt ut i forståelse med Norsk kulturråd og andre aktører som arbeider for spredning av kulturstoff. Mer om sonen

Origo Norgesforlaget er en sone på Origo. Les mer

Norgesforlaget er et kulturforlag som formidler historie, folkeminne og lokalhistorie fra flere kanter av landet. En rekke av bøkene er gitt ut i forståelse med Norsk kulturråd og andre aktører som arbeider for spredning av kulturstoff.

Annonse